Cillas KLADDkaka med hallon & vit choklad

Är du sugen på en Riktigt Kladdig kladdkaka? Prova då det här receptet!

Jag har utgått ifrån ett recept på brownies, men gjort om det till en egen kladdkaka innehållandes hallon och vit choklad.


Ingredienser:

175 gr mjukt smör
3 dl strösocker
1 ½ dl kakao
½ dl ljus sirap
2 stora ägg
1 ½ dl vetemjöl
150 gr vit choklad
3 dl hallon (frysta)


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst med elvisp.
Blanda i kakao och sirap.
Rör i ett ägg i taget.
Vänd sedan ner vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den tillsammans med de frysta hallonen i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant, och fyll den med smet.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-45 min.
Kakan ska vara riktigt kladdig i mitten!
Låt kakan svalna, servera den sedan kall – som den är eller med en klick grädde.

                      Ät och njut!

   // Cilla


Snabb Kladdkaka

Den som "följer" vår lilla receptblogg tror säkert att jag har fått dille på kladdkakor - och JA, visst är det så! Jag är svag för kladdkaka, det är så himla smarrigt - och de kan varieras i oändlighet!
Här nedan kommer ett recept på en snabb kladdkaka, som tillagas på några minuter i micron.


Ingredienser:
1 ½ dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ½ msk kakao
75 - 100 gr margarin
½ dl vatten
1 ägg

Gör så här:
1. Blanda alla torra ingredienser.
2. Lägg matfettet i en form, t.ex. en pajform. Smält det på full effekt i 2 minuter. Häll i vattnet.
3. Vispa upp ägget lätt.
4. Rör ner ägget samt matfettet bland de torra ingredienserna. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan på medeleffekt i 4 minuter. Håll koll på kakans konsistens, den ska vara lite kladdig i mitten. Grädda kakan på medeleffekt i max 4 minuter till.
6. Servera kakan med en klick grädde samt färsk frukt.

Lycka till!
                    // Cecilia


RSS 2.0