Cillas KLADDkaka med hallon & vit choklad
Är du sugen på en Riktigt Kladdig kladdkaka? Prova då det här receptet!
Jag har utgått ifrån ett recept på brownies, men gjort om det till en egen kladdkaka innehållandes hallon och vit choklad.
Ingredienser:
175 gr mjukt smör
3 dl strösocker
1 ½ dl kakao
½ dl ljus sirap
2 stora ägg
1 ½ dl vetemjöl
150 gr vit choklad
3 dl hallon (frysta)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst med elvisp.
Blanda i kakao och sirap.
Rör i ett ägg i taget.
Vänd sedan ner vetemjölet i smeten.
Hacka chokladen grovt och vänd ner den tillsammans med de frysta hallonen i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbar kant, och fyll den med smet.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 30-45 min.
Kakan ska vara riktigt kladdig i mitten!
Låt kakan svalna, servera den sedan kall – som den är eller med en klick grädde.
Ät och njut!
// Cilla
Den kan jag verkligen rekommendera!