Snickerskladdkaka
Det kan inte bli för mycket kladdkaka i livet! :)
Min senaste variant innehåller både jordnötter och mörk choklad. Den påminner om snickers - den är både söt och mastig.
Detta blev en riktig favorit direkt! Prova du också :)
Ingredienser:
150 g margarin
150 g mörk choklad + 50 g (till dekor)
3 dl strösocker
3 ägg
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl jordnötter
Gör så här:
Klä en form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Smörj kanterna.
Smält margarinet i en kastrull, dra av den från plattan. Bryt 150 g choklad i bitar och låt smälta i margarinet.
Vispa socker och ägg pösigt.
Blanda ner mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker i äggsmeten.
Grovhacka jordnötterna och rör ned dem i chokladsmeten.
Blanda alltihop.
Bred ut smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 15 minuter, 175 grader. Kakan ska vara lite fast i kanterna, men kladdig i mitten.
Smält resten av chokladen, 50 g, och ringla över kakan.
Servera med en klick grädde.
Ät och njut!
Tips! Kakan går att äta varm, men den är ännu godare om den fått svalna och stelna lite grann. Den smakar riktigt bra med lite varma hallon.
//Cilla