Kladdkaka med apelsin

Det tar aldrig slut; kladdkakan kan varieras i oändlighet. Här kommer en oslagbar kombination med apelsin och choklad. Riktigt smarrigt!


Ingredienser:
100 gr margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivet skal och 2 ½ msk pressad apelsinsaft

Gör så här:
Smält matfettet i kastrull.
Vispa ägg och socker lätt, tillsätt matfettet.
Rör försiktigt ned vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Blanda ned rivet apelsinskal samt apelsinsaft.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant.
Häll i smeten, grädda kakan i 200 grader, 15 minuter.
Låt kakan svalna.

  

Pudra florsocker och dekorera kakan med apelsinklyftor strax innan servering.
Ät med en klick vispad grädde.
Lycka till!

   // Cilla

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0