Kladdkaka med apelsin
Det tar aldrig slut; kladdkakan kan varieras i oändlighet. Här kommer en oslagbar kombination med apelsin och choklad. Riktigt smarrigt!
Ingredienser:
100 gr margarin
2 ägg
3 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 apelsin, rivet skal och 2 ½ msk pressad apelsinsaft
Gör så här:
Smält matfettet i kastrull.
Vispa ägg och socker lätt, tillsätt matfettet.
Rör försiktigt ned vetemjöl, kakao och vaniljsocker.
Blanda ned rivet apelsinskal samt apelsinsaft.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant.
Häll i smeten, grädda kakan i 200 grader, 15 minuter.
Låt kakan svalna.
Pudra florsocker och dekorera kakan med apelsinklyftor strax innan servering.
Ät med en klick vispad grädde.
Lycka till!
// Cilla
Kommentarer
Trackback