Kladdkaka i långpanna

Jag är nog inte ensam om att tycka att kladdkaka är en av de godaste bakverken som finns. Att det är otroligt enkelt att slänga ihop den gör inte det hela sämre. Eftersom kladdkaka är så fruktansvärt gott räcker den dock inte alltid så länge...här kommer ett recept på en stor sats kladdkaka, som görs i långpanna och räcker till många!



Ingredienser:
300 gram smör eller margarin
6 ägg
7 ½ dl strösocker
3 krm salt
4 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl kakao
1 msk vaniljsocker

  

Gör så här:

1. Smält matfettet i en kastrull.

2. Vispa ägg och socker pösigt. OBS! Vispa ej för mycket, då blir kakan fluffig istället för kladdig!
3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i ägg- och sockersmeten.

4. Rör även ned det smälta smöret.

5. Bred ut smeten i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen, 175 grader i 17 minuter.

7. Låt kakan kallna.

8. Dela kakan i bitar.

Servera med exempelvis färska bär och grädde.

 

Förvara kakan i kyl. Det går även bra att frysa kakbitarna!

 

Hoppas att det ska smaka! :)

   // Cilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0