Cillas Kolakladdkaka
Traditionell kladdkaka i all ära, men ibland är det roligt att prova något nytt. Här nedan kommer ett recept på en kladdkaka med inslag av kolasmak.
Ingredienser:
125 gram smör eller margarin
1 ½ dl strösocker
1 dl sirap
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Gör så här:
1. Smält matfettet i en kastrull.
2. Rör ner socker, sirap och ägg i kastrullen.
3. Sikta ner de torra ingredienserna i smeten.
4. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, och häll i smeten.
5. Grädda kakan i 175 grader i max 18 minuter.
6. Låt kakan svalna innan den serveras tillsammans med bär och grädde.
Tips: Låt hellre kakan vara i ugnen för kort än för lång tid om du vill få en extra kladdig konsistens. Vill du ha en torrare kaka kan du både höja temperaturen samt gräddningstiden...
Låt det väl smaka! :)
// Cilla