Linas Busenkla Björnbärspaj

Sugen på något gott, snabbt och enkelt? Tveka inte!
Degen:
100 g smör
2 ½ msk strösocker
1 ½ dl vetemjöl
Fyllning:
1 liter färska/frysta björnbär
½ dl socker
1 ½ msk potatismjöl
Foto: Cecilia Foto: Cecilia
Blanda alla ingredienserna till degen.
Därefter lägger du i alla bär i en smörad form, strö på socker och potatismjölen. Smula sedan degen över.
Grädda i ugnen på 225 grader i 15-20 min. Serveras med vaniljvisp alternativt vaniljsås.
Sen är det bara att hugga i och njut!
/Lina

Andreas kycklinggryta

Ingredienser:                                      ca 4 portioner

1 gul lök
2 medelstora kycklingfileér
2-3 färska champinjoner
1 burk vattenkastanjer. (ca 200g)
1 hönsbuljong tärning
2 dl crém fraich
2 dl mjölk
curry
citronpeppar
salt
svartpeppar





Hacka löken och fräs den tillsammans med curry. Stek upp kyckling, svamp och vattenkastanjer. Lägg alltsammans i en stor gryta. Smula ner hönsbuljongen och slå i mjölk och crém fraich. Låt grytan koka upp och krydda med lite citronpeppar. Låt koka i ett par minuter och krydda efter smak med salt och svart peppar. eventuellt lite mer curry. Om grytan behöver lite mer sås så tillsätt mer crém fraich!

Servera till ris och wokade eller kokta grönsaker. Passar utmärkt att göra dagen innan eller att frysa in. den får mer smak om den får stå och dra över natten!

Lycka till=)
                     //Marie-Louise



Cillas "brödbollar"

Ingredienser:                                        ca 16st
3 ½ dl ljummet vatten
25 g jäst (=½pkt)
1 tsk socker
1 tsk salt
2 ½ dl grahamsgryn eller havregryn
2 ½ dl rågsikt
2 ½ dl vetemjöl



1. Smula jästen i en bunke. Rör ut i ljummet vatten.

2. Tillsätt alla torra ingredienser. Arbeta ihop degen, ställ att jäsa upp - ca 30min.

3. Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela i två delar, forma till rullar. Skär varje rulle i åtta lika stora bitar. Forma runda bullar.

4. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Platta dem lätt och låt jäsa upp - ca 30min.

5. (Pensla med lite vatten om du vill få extra krispig yta.) Grädda i ugn 225 grader i 8-10min.

                                                                    

Brödbollarna är självklart extra goda då de är precis nybakade, men smakar lika bra efter förvaring i frys.
Lycka till! :)
                      //Cilla

Välkomna!

För att kunna dela med oss av våra bästa recept har vi skapat denna blogg, främst för oss själva, men även för andra som är intresserade av lite vardagsmys!
Vi kommer inom en snar framtid att fylla denna blogg med fantastiska läckerheter!
Vi står för recepten, ni står för produkten.
Har ni några recept-tips är ni varmt välkomna att lämna dem till oss.
// Cecilia, Emma, Lina & Marie-Louise

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0