Cillas "brödbollar"

Ingredienser:                                        ca 16st
3 ½ dl ljummet vatten
25 g jäst (=½pkt)
1 tsk socker
1 tsk salt
2 ½ dl grahamsgryn eller havregryn
2 ½ dl rågsikt
2 ½ dl vetemjöl



1. Smula jästen i en bunke. Rör ut i ljummet vatten.

2. Tillsätt alla torra ingredienser. Arbeta ihop degen, ställ att jäsa upp - ca 30min.

3. Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela i två delar, forma till rullar. Skär varje rulle i åtta lika stora bitar. Forma runda bullar.

4. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Platta dem lätt och låt jäsa upp - ca 30min.

5. (Pensla med lite vatten om du vill få extra krispig yta.) Grädda i ugn 225 grader i 8-10min.

                                                                    

Brödbollarna är självklart extra goda då de är precis nybakade, men smakar lika bra efter förvaring i frys.
Lycka till! :)
                      //Cilla

Kommentarer
Postat av: marie-louise

Tjusigt det blev med denna grunden! sjukt nöjd=)

Kul att du la upp dina bullar=)

// Marie-Louise

2010-02-26 @ 19:40:04
URL: http://mammamimmie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0