Cillas "brödbollar"
Ingredienser: ca 16st
3 ½ dl ljummet vatten
25 g jäst (=½pkt)
1 tsk socker
1 tsk salt
2 ½ dl grahamsgryn eller havregryn
2 ½ dl rågsikt
2 ½ dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke. Rör ut i ljummet vatten.
2. Tillsätt alla torra ingredienser. Arbeta ihop degen, ställ att jäsa upp - ca 30min.
3. Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela i två delar, forma till rullar. Skär varje rulle i åtta lika stora bitar. Forma runda bullar.
4. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Platta dem lätt och låt jäsa upp - ca 30min.
5. (Pensla med lite vatten om du vill få extra krispig yta.) Grädda i ugn 225 grader i 8-10min.
Brödbollarna är självklart extra goda då de är precis nybakade, men smakar lika bra efter förvaring i frys.
Lycka till! :)
//Cilla
3 ½ dl ljummet vatten
25 g jäst (=½pkt)
1 tsk socker
1 tsk salt
2 ½ dl grahamsgryn eller havregryn
2 ½ dl rågsikt
2 ½ dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke. Rör ut i ljummet vatten.
2. Tillsätt alla torra ingredienser. Arbeta ihop degen, ställ att jäsa upp - ca 30min.
3. Knåda degen på lätt mjölat bakbord. Dela i två delar, forma till rullar. Skär varje rulle i åtta lika stora bitar. Forma runda bullar.
4. Lägg på bakplåtspapperklädd plåt. Platta dem lätt och låt jäsa upp - ca 30min.
5. (Pensla med lite vatten om du vill få extra krispig yta.) Grädda i ugn 225 grader i 8-10min.
Brödbollarna är självklart extra goda då de är precis nybakade, men smakar lika bra efter förvaring i frys.
Lycka till! :)
//Cilla
Kommentarer
Postat av: marie-louise
Tjusigt det blev med denna grunden! sjukt nöjd=)
Kul att du la upp dina bullar=)
// Marie-Louise
Trackback