Morots- & kesobaguetter

Ytterligare ett recept på baguetter med ingrediensen keso, dessutom innehåller de lite morot som ger bröden en fin orange färg!



Ingredienser:          4 baguetter
25 g jäst

2 ½ dl vatten (fingervarmt)

1 ½ dl riven morot

1 tsk salt

1 dl keso

½ msk rapsolja

1 dl grahamsgryn

6 - 7 dl vetemjöl


   

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet.
Blanda i riven morot, salt, keso, rapsolja samt grahamsgryn.
Tillsätt slutligen så mycket vetemjöl som krävs för att degen ska bli smidig.
Knåda degen och låt den sedan jäsa under duk i 30 minuter.

Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord.
Dela i fyra delar och forma dem till baguetter.
Placera dem på en bakplåtpappersklädd plåt och jäs under duk i 20 minuter.

Pensla lite lätt med vatten, för att få en fin yta.
Grädda bröden mitt i ugn, 225 grader i 15 minuter. Låt svalna.

Ät och njut!
     // Cilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0