Morots- & kesobaguetter
Ytterligare ett recept på baguetter med ingrediensen keso, dessutom innehåller de lite morot som ger bröden en fin orange färg!
Ingredienser: 4 baguetter
25 g jäst
2 ½ dl vatten (fingervarmt)
1 ½ dl riven morot
1 tsk salt
1 dl keso
½ msk rapsolja
1 dl grahamsgryn
6 - 7 dl vetemjöl
Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet.
Blanda i riven morot, salt, keso, rapsolja samt grahamsgryn.
Tillsätt slutligen så mycket vetemjöl som krävs för att degen ska bli smidig.
Knåda degen och låt den sedan jäsa under duk i 30 minuter.
Ta upp degen och knåda den på mjölat bakbord.
Dela i fyra delar och forma dem till baguetter.
Placera dem på en bakplåtpappersklädd plåt och jäs under duk i 20 minuter.
Pensla lite lätt med vatten, för att få en fin yta.
Grädda bröden mitt i ugn, 225 grader i 15 minuter. Låt svalna.
Ät och njut!
// Cilla