Knubbiga kesobaguetter

Här kommer ett recept på baguetter innehållande keso. Att jag kallar den knubbiga beror enbart på att de ser lite småtjocka ut, och inte på grund av att de innehåller mycket fett... :)



Ingredienser:          4 baguetter
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
½ dl keso
3 dl rågsikt
4 dl vetemjöl

    

Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt därefter salt, olivolja och keso.
Arbeta sedan in rågsikt och vetemjöl så att det blir en jämn deg som släpper bunken.
Jäs degen under duk i 30 minuter.
Knåda degen på mjölat bakbord.
Dela i fyra delar och forma baguetter.
Låt jäsa i ytterligare 30 minuter under duk.
Pensla bröden med lite vatten, då får de en fin yta...
Baka baguetterna mitt i ugnen, 225 grader i 15 minuter.

Ät och njut! :)
    // Cilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0