Vegetarisk Lasagne alá Cilla
Lasagne är hyffsat lätt att slänga ihop och det är supersmarrigt. Oftast gör jag en lasagne på qournfärs, men idag experimenterade jag ihop en lasagne med grönsaksröra.
Eftersom jag lagar mat lite grann på känn har jag inga exakta mått, så de angivna måtten nedan är ungefärliga - prova er fram tills ni blir nöjda :)
Ingredienser: ca 4 portioner
Grönsaksröran:
1 aubergine
½ zucchini
1 gul lök
½ paprika
2 morötter
250g krossade tomater
citronpeppar, grillkrydda, paprikakrydda
Gör så här:
Skölj och skiva auberginen i små bitar. Stek dem i varm panna.
Hacka löken och stek även den.
Skölj och dela zucchinin samt paprikan i små bitar. Stek dem tillsammans med auberginen och löken.
Riv morötterna och blanda ned med de övriga grönsakerna.
Häll över de krossade tomaterna, blanda om och låt puttra medan ostsåsen förbereds.
Smaka av grönsaksröran med citronpeppar, grillkrydda samt paprikakrydda (välj de kryddor som du själv tycker smakar bra).
Ostsåsen:
1 dl grädde
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
ost
citronpeppar
Gör så här:
Mät upp grädde och mjölk i en kastrull, vispa ned vetemjölet och koka upp under omrörning. Låt koka i ca 3min.
Ta av kastrullen från plattan och låt ostskivor smälta i såsen under omrörning.
Smaka av med citronpeppar.
Genom att använda laktosfria produkter till ostsåsen kan även laktoskänsliga magar avnjuta denna smarriga måltid :)
Smörj en ugnssäker form. Varva ostsås, lasagneplattor samt grönsaksröra. Avsluta med ett lager ostsås.
Ställ in formen i mitten av ugnen, 225 grader i 20min.
Servera tillsammans med en god sallad samt knäckebröd! :)
Om det blir någon lasagne över: förvara i kyl eller frys...
Smaklig måltid !
// Cilla