Kladdkaka (utan margarin)

Mitt margarin/smör var slut, och jag hade ingen lust att bege mig till affären för att köpa nytt. Dock var jag väldigt sugen på att baka en kladdkaka. Jag hittade ett recept utan margarin, som jag gjorde om lite grann och resultatet blev väldigt smarrigt. Prova själva så får ni se! :)




Ingredienser:
1 dl rapsolja
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm bakpulver
½ krm salt
25 gr ljus blockchoklad (smält)
25 gr mörk blockchoklad (smält)

      

Gör så här:
Vispa samman olja, ägg och strösocker. Vispa ej för mycket, då blir kakan fluffig/luftig istället för kladdig.
Rör ner de torra ingredienserna, och därefter den smälta blockchokladen.
Bred smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant.
Grädda kakan i mitten av ugnen, 180 grader i 18 min, tills den är genombakad i kanten men kladdig i mitten.
Låt svalna något, pudra sedan med florsocker.

      

Ät som den är eller servera med en klick grädde alt en kula vaniljglass samt frukt och bär. Mums!

       /Cilla


RSS 2.0