Cillas Havre & Chokladscones
Lite matigare men försvinnande goda scones som tillagas snabbt och lätt.
Smakar bra som ett gott mellanmål, men även som ett härligt frukostmål!
Ingredienser: ca 6 st
2 ½ dl havregryn
2 ½ dl rågsikt
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk strösocker
1 krm salt
75 gr blockchoklad
75 gr margarin
1 dl mjölk
Gör så här:
Blanda havregryn, rågsikt, vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
Hacka blockchokladen och blanda ner den bland de torra ingredienserna.
Klicka ner smöret i blandningen, finfördela med fingrarna.
Blanda ner mjölken och rör om till en deg.
Dela degen i 6 delar och platta ut till runda kakor.
Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i ca 10 min.
Servera nygräddade, antingen som de är eller med en klick smör!
// Cilla
Smakar bra som ett gott mellanmål, men även som ett härligt frukostmål!
Ingredienser: ca 6 st
2 ½ dl havregryn
2 ½ dl rågsikt
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk strösocker
1 krm salt
75 gr blockchoklad
75 gr margarin
1 dl mjölk
Gör så här:
Blanda havregryn, rågsikt, vetemjöl, bakpulver, strösocker och salt i en bunke.
Hacka blockchokladen och blanda ner den bland de torra ingredienserna.
Klicka ner smöret i blandningen, finfördela med fingrarna.
Blanda ner mjölken och rör om till en deg.
Dela degen i 6 delar och platta ut till runda kakor.
Nagga kakorna med en gaffel.
Lägg dem på bakplåtspapper och grädda i 250 grader i ca 10 min.
Servera nygräddade, antingen som de är eller med en klick smör!
// Cilla
Kommentarer
Trackback