Saftig limpa

Ingredienser:
5 dl fil eller yoghurt
9 dl rågsikt
3/4 dl vetemjöl
1½ dl sirap
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver

      

Rör ihop alla ingredienser i en bunke. Degen blir ganska kletig.
Smörj och bröa en form. Häll i brödsmeten.
Ställ in formen mitt i ugnen, 100 grader i 45 min.
Sänk till 175 grader och låt stå ytterligare 35 min.
Känn med sticka att brödet är genomgräddat.
Tag ut ur ugnen och låt limpan svalna något.
Skär brödet i skivor, ät och njut!

      

Tips: den nygräddade limpan smakar extra gott med lite honung som pålägg.

Brödet är allra godast då det är nybakt,
men det går även bra att frysa :)

// Cilla


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0