Linknäcke




























25 g jäst
2,5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 msk olja
2 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl
1 dl linfrön


Lös upp jästen i vättskan, rör i mjöl, linfrön och salt.
Knåda. Nu är det väldigt viktigt att inte knåda för mycket. ju mer du knådar desto mer lusft kommer in i brödet och det vill vi inte!
Låt jäsa i 30 min.
Kavla ut degen lövtunt, nagga och skär i lagom stora bitar. Ett tips kan vara att plocka fram peparkaksformarna.
Nu ska knäckebrödet in i ugnen i 220 grader i 10 min.
Låt svalna på galler.

Jag hoppas ni kommer älska dessa lättlagade knäckebröd lika mycket som jag och barnen gör.
// Marie-Louise

Kommentarer
Postat av: My

Det lät gott! Ska försöka övertala Cecilia att baka detta.

2010-04-15 @ 14:59:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0