Bondbröd, små frallor

3 dl grahamsmjöl
1 msk anis
25 g smör
3 dl kokande vatten
1 msk brödsirap
1 msk salt
3 dl kallt vatten
50 g jäst
10-12 dl vetemjöl

Bondbröd
1. Blanda grahamsmjöl, anis och smör.
2. Koka 3 dl vatten, blanda med grahamsmjöl, anis och smör till en jämn smet.
3. Tillsätt sirap, salt och kallt vatten och rör om.
4. Smula i jästen och rör om tills jästen löser sig.
5. Tillsätt 9 dl mjöl och arbeta samman till en deg.
6. Tillsätt ytterliggare mjöl tills degen blir lagom fast.
7. Låt jäsa under duk i 20-30 min.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Dela degen i 20 bitar och forma till ovala bröd.
10. Skåra dem lite med en kniv och strö lite grahamsmjöl över.
11. Låt jäsa i 30-40 min.
12. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 min.
.....5 minuter senare, häll upp ett glas med kall mjölk och smöra en smörgås! :)
//Lina

RSS 2.0